Tatlı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tatlı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tatlı badem yağı: altarnetif tıp içerisinde geçmişten günümüze sıklıkla kullanılan doğal tedavi yöntemleri içerisinde yer alır. Badem ağaçlarının meyveleri tatlı veya acı çekirdekli olarak ikiye ayrılır. Bu bademlerin besin değeri oldukça fazladır. İçerisinde bol miktarda potasyum, fosfor, kalsiyum magnezyum ve E vitamini bulunur. Tatlı badem ağacında olgunlaşmış olan, bademler ezilerek yağ çıkması sağlanırken, bademlerden elde edilen yağın rengi sarı renkli olup çok hafif kokusu vardır.

Tatlı badem yağının birçok özelliği ve faydaları nelerdir?
  • Badem yağı önceden beri günümüze kadar gelmiş olan doğal bakım bitkisel ürünüdür. Tatlı badem yağı gözleri kuvvetlendirir ve baş ağrılarına iyi gelirken, nezle grip gibi rahatsızlıkta ve soğuk algınlığına da faydalıdır.
  • Tatlı badem yağının içerisinde oldukça fazla şifalı bitkiler yer alır. Bu bitkilerin faydasını saymakla bitmez. Tatlı badem yağını basur olan yerlere sürülürse yanmasını giderir.
  • Sık rastlanan egzama hastalığında oldukça faydalıdır. Kaşıntıyı giderme özelliği bulunur.
  • Hassas ve kuru cilde uygulanırsa cildi besler ve canlılık verirken ciltte yumuşaklık hissi sağlar. Bu uygulama hamilelikte meydana gelen çatlakları da önlemesinde faydası görülür.
  • Tatlı badem yağı geçmişten günümüze cilt güzelliği için de kullanılmış olup, kozmetik alanda sıkça tercih edilirken, yüzde oluşan lekeler için siyah noktalı ciltlerde kullanılması önerilir.
  • Kuru ciltlerde iyi geldiği bilinen vücutta ve saçın E vitamini ihtiyacını giderdiği görülür.
  • Soğuk havalarda cilt dış etkenlerden çok çabuk etkilenirken cilde badem yağı sürülüp dışarı çıkılırsa dış etkilere karşı cilt korunmuş olur.
  • Tatlı badem yağı, kuru ve çatlak ciltleri olumlu şekilde etkiler ve pürüzleri de giderir.
  • Genelde badem yağı saç besleyici olup saç dökülmesini ve kırık önleyici özelliğine sahip olup ve kabızlık giderici olarak kullanılır. E vitamini yönünden çok zengin olan badem yağı bu özelliği ile yaşlılıkta rastlanan ciltte kuruluk veya kırışıklıklar da kullanılabilir.
  • Tatlı badem yağı, hastalıklarda büyük etkisinin olduğu ve koruyucu özelliğine sahiptir. Bunların yanında badem yağı hamilelik esnasında karın bölgesine uygulandığında doğum sonrası çatlakları oluşmasını engellediği bilinmektedir.
  • Bir de cildiniz dışında ayakkabı bakımında kullanılırken ayakkabının derisine sürülürse parlatır ve yumuşak olmasını sağlarken, müzik aletinde kullanıldığı bilinir.
  • Tatlı badem yağının, kullanılması ile cilt beslenirken; nemlenmesine ve aynı zamanda ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
  • Birçok cilt kreminin içeriğinde badem yağı bulunmaktadır. Ayrıca göz çerçevesinde kaz ayağı denilen kırışıklıklarda ve göz altı morlukların da rahatlıkla kullanıldığı belirtilmektedir.
  • Yalnız kullanırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Badem yağının kesinlikle göze kaçmaması gerekmektedir. Kaçarsa yakıcı olabilir ve göze zarar verebil

Tatlı Badem Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni