{ "title": "Badem Yağı Saç", "image": "https://www.bademyagi.gen.tr/images/Badem-Yagi-Sac-62.jpg", "date": "19.01.2024 14:43:42", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Badem Yağı Saç; Doğal, şifalı bitkiler arasında en yaygın olarak bilinenlerden birisi de bade yağıdır. Günümüzde kadınlar güzellik için daha doğal olan bakım ürünlerini tercih ediyorlar. Kozmetik ürünler içerisinde kimyasal madde bulundurduklarından mutlaka bir yan etkileri de olabiliyor. Bu nedenle bitkisel tedavi yöntemleri çok daha sağlıklı olduğundan tercih ediliyor. Badem yağı, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir yağ. Badem yağının yapısında E ve D vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum mineralleri bol bulunur. Saç kırıkları daha hiç oluşmadan engelleyen, besleyici, yumuşaklık veren, gürleştirici gibi birçok faydası vardır. Kaşlar için ve kirpikler için de yaygın olarak kullanılan bir bitkisel tedavi yöntemidir. Kaş ve kirpiklerde kıl köklerini canlandırır. Bazen başka bitkisel ürünlerle karıştırılarak yeni bir kür olarak bazen de yalnız başına kullanılabilir. Badem yağı; tırnakları güçlendirir, eller için nemlendiricidir, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyucudur ve bu gibi daha birçok faydalı yanı vardır.

Badem Yağı Saça Uygulanması; Badem yağını saçlarınız uzun ise üç yemek kaşığı kadar kısa ise bir buçuk yemek kaşığı kadar avuç içlerinizi dökün ve kuru olan saçlara masaj yaparak uygulayın. Badem yağı hemen hemen 1-2 saat kadar saçlarınızda bekletin. Ardından ılık su ile iyice durulayın. Suyun ılık olmasına dikkat edin. Saçlarınızı badem yağından tam anlamı ile arındırılıktan sonra her zaman kullandığınız şampuan ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Eğer badem yağını kullanırken kokusundan rahatsız oluyorsanız badem yağını gül yağı veya lavanta yağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Badem yağı saçta beklediği esnasında yapısındaki vitaminler saçların köklerine kadar iner. Saçların dipten, kökten beslenmiş olur. Bu sayede saçlar daha canlı ve sağlıklı bir görüntüye kavuşur.

Badem Yağının Saça Faydaları Nelerdir?
" } ] }